De geboorte van een baby is letterlijk once-in-a-lifetime. Iedere bevalling en iedere baby is uniek. Dit wil je uiteraard later rustig terug kunnen kijken. Op het moment zelf moet je je focussen op de geboorte van je kindje en gaat alles in een waas voorbij. Terwijl dit zo ingrijpend en bijzonder is! Daarom is het zo waardevol om dit proces goed vast te laten leggen. Een geboortefotograaf kan dit op een ontroerende en pure wijze doen met foto’s waar zoveel emotie uit spat. Dat is wat ik voor jou kan betekenen als geboortefotograaf.


Waarom geboortefotografie?

Het vastleggen van een geboorte is voor mij het mooiste werk dat er is. De combinatie van mijn twee passies, baby’s en fotografie. Met mijn foto’s vertel ik het verhaal hoe mensen voor het eerst kennismaken met hun kindje, de eerste adem, de eerste huil. Er worden niet alleen baby’s maar ook ouders geboren! Mooier dan dat wordt het niet!


Kennismaking

Een bevalling is een bijzondere en intieme gebeurtenis en je wilt natuurlijk niet zomaar een wildvreemde erbij hebben. Daarom vind ik het belangrijk om eerst kennis te maken zodat we elkaar een beetje leren kennen en kijken of er een klik is. Zo weet ik ook precies wat je wensen zijn en wat voor soort foto’s je wilt.

FAQ

Dit wil ik! Hoe boek ik?

Je kunt via het contactformulier een bericht naar mij sturen. Voor direct contact kun je mij altijd appen/bellen op 06-49091977.
Ik neem dan contact met je op en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wanneer bel ik jou?

Op het moment dat je denkt dat de bevalling is begonnen, laat het me dan even weten. Als de verloskundige/arts is geweest en aangeeft dat je echt actief in de ontsluitingsfase zit moet je mij bellen. Ik probeer er te zijn vanaf ongeveer 4cm ontsluiting.

Dit is het moment! Eindelijk is het moment daar, soms gepland, soms wat eerder en soms wat later, maar uiteindelijk zal er toch een baby geboren worden.
Vanaf het moment dat je 38 weken zwanger bent sta ik 24/7 paraat.

Na de geboorte blijf ik nog circa 2 uur om de eerste momenten en ontmoetingen vast te leggen.

Hoe zit de prijs in elkaar?

De prijsopbouw kun je verdelen in 3 aspecten. Tijd, ervaring en apparatuur.

De tijd die een geboortefotograaf steekt in een reportage is al gauw 25 uur.
De gemiddelde bevalling duurt circa 12 uur, er is reistijd, de nabewerking (zeker 10 uur), samenstellen fotoboek, kennismakingsgesprek, back-up fotograaf etc.

Verder spelen ervaring en apparatuur ook een rol. Ik werk met high-end apparatuur en ben verzekerd tegen eventuele ongevallen of schade.

Ervaring: Fotograferen is een vak zeg ik altijd. Zeker fotograferen onder moeilijke lichtomstandigheden vergt ervaring en de juiste apparatuur. Ik kom bij tijdens jullie bevalling niet met een flitser of daglichtlamp aanzetten omdat ik anders geen foto's kan maken. Ik pas me aan aan de situatie. Dit noem ik professionaliteit en dat mag je ook van mij verwachten als je voor mij kiest.

De prijs voor een geboortereportage begint bij €995. Het meest gekozen pakket is “Platinum” en de kosten hiervan zijn €1195,-

Geboortefotografie & Covid19-maatregelen

De verloskundige en de kraamverzorgende vallen onder medisch personeel. Dus er is geen belemmering voor een geboortefotograaf thuis. In de ziekenhuis is het beleid wisselend, vraag even in het ziekenhuis na wat de regels zijn op dit moment om teleurstelling te voorkomen.

Waarom voor mij kiezen?

Ik ben een ervaren en professioneel fotograaf. Ik gebruik een full-frame digitale spiegelreflexcamera (nikon d750) en een Nikon Z7 Systeemcamera (ideaal voor ruimtes waar weinig licht is). Ik heb diverse fotografie-opleidingen en cursussen gevolgd, heb verstand van het vak en heb al best wel wat jaartjes ervaring met het fotograferen van baby’s en gezinnen. Iedereen heeft tegenwoordig een camera, maar niet iedereen kan een goede foto maken.

Ik ben aangesloten bij de website van De Geboortefotograaf (www.degeboortefotograaf.nl) en heb de workshop “Geboortefotografie” bij Renate van Lith gevolgd.

Plus, ik ben “ervaringsdeskundige” op het gebied van bevallen 😉
Ik heb zelf 4 kinderen gekregen en ze zijn allemaal op een andere plek en andere wijze geboren.
In het ziekenhuis, thuis, een geplande keizersnede, en via een inleiding. Bij de eerste was ik pas 23 en bij de laatste (ja echt) was ik 36.

Je kunt een deel van mijn foto’s op deze website bekijken, maar ik hecht veel waarde aan privacy. Over het algemeen zie je op mijn site geen herkenbare foto’s van mensen. Dus als je voor mij kiest dan vind ik het ook belangrijk dat je een veilig en vertrouwd gevoel hebt bij mij.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Voor een geboortereportage vraag ik een aanbetaling ter waarde van een newbornshoot. Mocht ik onverhoopt niet bij de bevalling kunnen zijn ben je dus sowieso niet je geld kwijt.
Afhankelijk van het door jouw gekozen pakket kun je in meerdere termijnen betalen.

Wat is het keurmerk Geboortefotografie?

Ik wil graag voldoen aan het Keurmerk Geboortefotografie. Ik vind veiligheid, waarborging en professionaliteit namelijk heel belangrijk. Mijn aanwezigheid moet nimmer tot verstoring van de zorg van arts of verloskundige leiden.

kwaliteit en profesionaliteit

Geboortefotograaf Netwerk

Het netwerk van De Geboortefotograaf is een website waar je veel informatie kunt vinden over het thema geboortefotografie. Ik heb hier de workshop Geboortefotografie gevolgd. Tijdens deze vakdag heb ik van collega-geboortefotograaf Renate van Lith de ins en outs van het vak geleerd.