Geboortereportage

De geboorte van een baby is letterlijk once-in-a-lifetime. Iedere bevalling en iedere baby is uniek. Dit wil je uiteraard later rustig terug kunnen kijken. Op het moment zelf moet je je focussen op de geboorte van je kindje en gaat alles in een waas voorbij. Terwijl dit zo ingrijpend en bijzonder is! Daarom is het zo waardevol om dit proces goed vast te laten leggen. Een geboortefotograaf kan dit op een ontroerende en pure wijze doen met foto’s waar zoveel emotie uit spat. Dat is wat ik voor jou kan betekenen als geboortefotograaf.

Waarom geboortefotografie?

Het vastleggen van een geboorte is voor mij het mooiste werk dat er is. De combinatie van mijn twee passies, baby’s en fotografie. Met mijn foto’s vertel ik het verhaal hoe mensen voor het eerst kennismaken met hun kindje, de eerste adem, de eerste huil. Er worden niet alleen baby’s maar ook ouders geboren! Mooier dan dat wordt het niet!

Kennismaking

Een bevalling is een bijzondere en intieme gebeurtenis en je wilt natuurlijk niet zomaar een wildvreemde erbij hebben. Daarom vind ik het belangrijk om eerst kennis te maken zodat we elkaar een beetje leren kennen en kijken of er een klik is. Zo weet ik ook precies wat je wensen zijn en wat voor soort foto’s je wilt.

De Geboorte

Dit is het moment! Eindelijk is het moment daar, soms gepland, soms wat eerder en soms wat later, maar uiteindelijk zal er toch een baby geboren worden.
Vanaf het moment dat je 38 weken zwanger bent sta ik 24/7 paraat. Zodra de verloskundige of arts heeft aangegeven dat de bevalling echt is begonnen bel je mij. Ik kom naar je toe en blijf gedurende de bevalling en probeer zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn. Na de geboorte blijf ik nog circa 2 uur om de eerste momenten en ontmoetingen vast te leggen.

Wat kost dit?

Op dit moment ben ik bezig mij te specialiseren in geboortefotografie. Doordat ik veel ervaring wil opdoen kan ik het tegen een gereduceerd tarief aanbieden. Dit is echter tijdelijk. Ik wil graag voldoen aan het Keurmerk Geboortefotografie. Ik vind veiligheid, waarborging en professionaliteit namelijk heel belangrijk. Mijn aanwezigheid moet nimmer tot verstoring van de zorg van arts of verloskundige leiden.

De tijd die een geboortefotograaf steekt in een reportage is al gauw 25 uur.
De gemiddelde bevalling duurt circa 12 uur, er is reistijd, de nabewerking (zeker 10 uur), samenstellen fotoboek, kennismakingsgesprek, een back-up regelen etc.

Het standaardtarief voor een geboortereportage is € 995,-
Tijdelijk is de basisprijs € 395,-*

Waarom voor mij kiezen?

Ik ben een ervaren en professioneel fotograaf. Ik gebruik een full-frame digitale spiegelreflexcamera (nikon d750). Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd, heb verstand van het vak en heb al best wel wat jaartjes ervaring met het fotograferen van baby’s en gezinnen. Iedereen heeft tegenwoordig een camera, maar niet iedereen kan een goede foto maken.
Plus, ik ben “ervaringsdeskundige” op het gebied van bevallen 😉
Ik heb zelf 4 kinderen gekregen en ze zijn allemaal op een andere plek en andere wijze geboren.
In het ziekenhuis, thuis, een geplande keizersnede, en via een inleiding. Bij de eerste was ik pas 23 en bij de laatste (ja echt) was ik 36.
Je kunt een deel van mijn foto’s op deze website bekijken, maar ik hecht veel waarde aan privacy. Over het algemeen zie je op mijn site geen herkenbare foto’s van mensen. Dus als je voor mij kiest dan vind ik het ook belangrijk dat je een veilig en vertrouwd gevoel hebt bij mij.

Wil je meer informatie of een kennismakingsgesprek plannen vul dan het contactformulier hieronder in.

    * Voorwaarden
    – Deze prijs geldt alleen voor bevallingen die plaatsvinden voor 30 april 2021
    – max. 60km vanaf Almere (45ct per km reiskostenvergoeding)
    – alleen bij thuisbevallingen (vanwege de COVID-maatregelen is mijn aanwezigheid in het ziekenhuis niet mogelijk).

    Andere opties zijn ook mogelijk, neem dan even contact met mij op.